Storm Chasing

27-02-2009 10:00

Voor mensen zoals mij, die zoveel mogelijk onweersbuien willen meemaken, is het noodzaakelijk om vooral tijdens het zomerhalfjaar buien te chasen. Er zijn natuurlijk enkele balangrijke middelen nodig om succes te boeken tijdens zulke chases.

Uiteraard is chasen niet zonder gevaar en zit je vaak op de weg. Hierbij kom je uiteraard vaak ook nog eens in contact met gevaarlijke weersomstadigheden waarbij het op de openbare weg gevaarlijk kan worden door slecht zicht en andere weggebruikers. Probeer daarom altijd eerst de veiligheid van jou en anderen in acht te nemen!

Zelf Chase ik vaak samen met één of medere chasers in een auto omdat je hierdoor de ogen beter op de weg kan houden en ik zelf of mede chasers de bui goed kunnen observeren.

Hier enkele Tips om veilig en zo goed mogelijk buien te volgen.

  • Het meest belangrijke is een goed vervoersmiddel, het liefst in de vorm van een auto omdat je dan vrij mobiel bent maar ook te maken kan krijgen met gevaarlijke omstadigeheden en deze dan enige bescherming kan bieden.
  • Zorg voor voldoende informatie zoals mobiel internet om weerkaarten, neerslagradar enz. te kunnen raadplegen tijdens de chase. Zonder deze info zul je op je gevoel en zicht moeten chasen en dat is niet echt een sleutel tot succes.
  • Ook wegenkaarten of navigatie systemen zijn handig omdat verdwalen in het wegennet een chase kan veranderen in een totale bust.
  • Zorg altijd dat je apperatuur (foto- en video camera) in orde is en vergeet hierbij niet voldoende baterijen.
  • Neem tijdens een chase ook altijd de moeite om voor je zelf te zorgen. Hiermee wil ik zeggen dat het niet verkeerd is om zaken als Eten en drinken en bv een deken mee te nemen.
Terug

Doorzoek de website